Tekstschrijver voor technische bedrijven

Verras jouw medewerkers met een persoonlijke brief

Persoonlijke_brief_medewerkers

Jouw medewerkers zijn belangrijk voor je. En dat wil je ze ook laten weten en voelen. Zeker in deze tijd waarin er bepaald geen overvloed aan technisch personeel is. Een cadeautje is leuk, maar om zeker te weten dat de boodschap overkomt mag een kaart of brief hierbij niet ontbreken. Zo zorg je voor verbinding met je medewerkers. En daar hoef je zelf helemaal niet veel tijd aan kwijt te zijn.

Wanneer een brief?

Wat mij betreft is het altijd een goed moment voor mooie woorden. Maar je kunt ook kiezen voor een brief op speciale momenten, zoals met kerst, aan het eind of begin van het jaar of op de verjaardag van jouw medewerkers. Tip: wanneer je niet voor iedereen tegelijk een brief wilt maken, is het slim om te kiezen voor verjaardagsbrieven. Zo is er meer spreiding van de brieven over het jaar.

Zelf aan de slag

Zelf brieven voor jouw medewerkers schrijven? Met de volgende tips help ik je op weg.

  • Gebruik een vaste inleiding en afsluiting voor de brieven, hierin kun je ook verwijzen naar het eventuele cadeau.
  • Het middelste deel gebruik je voor een persoonlijke noot. Hierin kun je benoemen welke groei de medewerker heeft doorgemaakt, wat je in hem of haar waardeert, wat belangrijke gebeurtenissen waren en vooruitblikken naar de toekomst.
  • Laat je brieven even nalezen door iemand anders. Zo krijg je feedback op de toon en kun je wellicht nog wat fouten eruit halen.
  • Plan momenten om brieven te schrijven, bijvoorbeeld aan het begin van elk kwartaal.

Met mijn hulp aan de slag

Lijken persoonlijke brieven je wel wat maar heb je hier zelf geen tijd voor of geen zin in? Ik kan je hier ook bij ondersteunen. In dit geval plannen we een interview via Teams waarin we kort de medewerker(s) bespreken. Vijf minuten per medewerker is vaak al voldoende. Ik stel je de hierboven genoemde vragen en stel een tekst op. Die hoef jij vervolgens alleen nog maar te checken. Een andere optie is om wel zelf een opzet voor de brief te maken, en deze door mij te laten redigeren.

Wil jij aan de slag met brieven voor jouw medewerkers? Meer weten over mijn werkwijze of een samenwerkingsvoorstel ontvangen? Neem dan contact met mij op.

Meer posts van mij…

Zomerinspiratie: 17 ideeën voor teksten en social mediaberichten voor jouw technische bedrijf

Zomerinspiratie: 17 ideeën voor teksten en social mediaberichten voor jouw technische bedrijf

Met de vakantie in je hoofd, de zon buiten en een veel te warme werkplek binnen is het schrijven van teksten waarschijnlijk niet jouw hoogste prioriteit. Om van je gebrek aan inspiratie nog maar te zwijgen… Toch wil je ook in de zomer werken aan de zichtbaarheid van jouw technische bedrijf. In deze blog help ik je op weg met 17 ideeën voor teksten en social mediaberichten met een zomers tintje. Een goed idee is tenslotte het halve werk, toch?

Voorbereid op vakantie

Voorbereid op vakantie

Juli: vakantietijd. Hoewel het – door het nog steeds aanwezige coronavirus – een andere zomer is dan anders, gaan veel mensen nog steeds een paar dagen of weken weg. Ik ook! Begin deze maand verruilden mijn gezin en ik het altijd gezellige Tilburg voor een weekje boerderijcamping in Hengelo. Mijn eerste vakantie als ondernemer. En dat is toch iets heel anders dan een vakantie in loondienst. Ik neem je mee.