Tekstschrijver voor technische bedrijven

In de lucht!

December. Twee maanden nadat ik mij inschreef als freelance tekstschrijver bij de Kamer van Koophandel in Breda, is mijn website live. Hoera! Grotendeels zelf gebouwd en niet perfect – ik ben toch echt tekstschrijver en geen webdesigner. Maar ik ben er trots op. Het is fijn om nu dit online visitekaartje te hebben én een plaats om wat meer van mezelf te laten zien. In deze blog neem ik je mee in mijn eerste twee maanden als ondernemer.

 

Mijn start was niet zo lekker. Op 1 oktober zat ik ziek thuis. Net zoals een half jaar na de geboorte van mijn eerste dochter, ging het ook nu – zeven maanden na mijn tweede bevalling – niet zo goed met mij. Weinig slaap, de hormonen na het stoppen met borstvoeding en de neiging om mezelf weg te cijferen vormen geen goede combinatie. Mijn eerste weken als ondernemer stonden dan ook vooral in het teken van mezelf. Wat had ik nu nodig? Me-time, maar ook afleiding! Mede door het ondernemerschap voel ik me steeds weer wat beter. Het houdt me bezig (understatement), ik kan zelf mijn tijd zelf indelen (met tussen het schrijven door een rondje (hard)lopen) én vooral: ik krijg er energie van.

 

Coming out
Half oktober. Mijn laatste salaris was gestort en nu was ik zelf verantwoordelijk voor geld op mijn kersverse zakelijke rekening. Ik was ondernemer, freelance tekstschrijver, maar niemand wist het. Stap 1? Hier verandering in brengen! Dus plaatste ik een bericht op LinkedIn en later ook op Instagram. Ik informeerde mensen in mijn omgeving over het feit dat ik was gaan freelancen. Ik meldde me aan bij een freelanceplatform. En: het balletje begon te rollen. Naast heel veel afwijzingen kreeg ik mijn eerste afspraken en opdrachten. Ik kon aan de slag!

 

Typen, typen en uitzoeken
Zo gezegd, zo gedaan. De afgelopen weken typte ik teksten over slimme babyfoons, tuin- en interieurontwerpen en digitalisering binnen de bouw. Ik schreef testimonials, productteksten en een merkverhaal. Mijn agenda zit nog niet vol, maar het begin is gemaakt. Op dagen zonder opdrachten, werkte ik aan deze website en was er flink wat uit te zoeken. Want hoe stel ik eigenlijk een goede factuur op? Hoe houd ik mijn administratie bij? En hoe zit het eigenlijk met algemene voorwaarden? Freelance tekstschrijver zijn is méér dan alleen schrijven, dat is me wel duidelijk geworden.

 

December
En nu is het december. Ik ben blij met mijn keuze om te gaan freelancen, voel me al een  stuk beter én een heel stuk wijzer. Mét website kan ik me nu nog meer richten op mijn bedrijf. Want naast plezier, zou het natuurlijk ook fijn zijn als ik hier straks een mooi salaris uit kan halen. Die decembercadeaus moeten ergens van betaald worden toch? In december hoop ik een aantal leuke klussen te scoren, wil ik aan de slag met mijn bedrijfsdoelen én deze website verder uitbouwen. Ik hou je op de hoogte! En… heb je feedback of kan ik iets voor je doen? Stuur me dan een mail via hallo@kimschoot.nl.

Meer posts van mij…

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.